Legendan uralle päätös

FC Hämeenlinnan kapteeni, 33-vuotias Jani Sipilä on ilmoittanut lopettavansa uransa lonkkavaivojen vuoksi. Valkoisten takalinjoja konkarin varmuudella johtanut seuralegenda oli aikeissa pelata vielä yhden kauden hämeenlinnalaisjoukkueessa, mutta lääkärien lausuntojen jälkeen mies tuli toisiin aatoksiin.

Forssalaisen jalkapallokoulun kasvatti saapui FC Hämeenlinnaan kaudeksi 1997, jolloin joukkueessa pelasi myös toinen konkari Olli Lehtimäki. Sipilän uraan sisältyy monia nousuja ja laskuja. Hämeenlinnan paidassa jo toinen kausi päätyi putoamiseen Kakkoseen, josta joukkue nousi vuodessa takaisin ja puolustuksen luottomieheksi nousseen Siidon johdolla FC Hämeenlinna juhli liiganousua syksyllä 2001.

Kahden Hämeenlinnassa pelatun liigakauden jälkeen Sipilä vaihtoi AC Oulun paitaan, jossa vierähti yhteensä kolme kautta. Monien oululaisten mieliin on jäänyt kaudella 2005 tapahtunut erittäin vakava loukkaantuminen, joka olisi pahimmassa tapauksessa saattanut päättää miehen uran. Hämäläinen periksiantamattomuus kuitenkin palkittiin seuraavalla kaudella, kun AC Oulu nousi liigaan ja palautti pohjoispohjanmaalaiset pääsarjatasolle 13 vuoden tauon jälkeen. Ratkaisevassa ottelussa Atlantista vastaan lähes 5000 katsojan edessä Sipilä kunnostautui syöttämällä ottelun voittomaalin.

Siidon ollessa pois vahvuudesta, Hämeenlinnassa liigapaikka vaihtui Ykköseen, seurassa kävi sekoilemassa jos jonkinlaista hollantilaista ja paikka Ykkösessäkin oli hilkulla mennä. Tutun ja turvallisen hahmon saapuminen takalinjoille palautti Valkoiset kärkikastiin. Huippuna etenkin kausi 2008, jolloin liigakarsinta jäi vain yhden pisteen päähän. Tuolla kaudella Siidokin esitteli hieman harvemmin nähtyä puoltaan, kun mies iski perinteikkäällä Pallokentällä voittomaalin yliajalla Atlantista vastaan. Pitkän avauksen jälkeen Sipilä osui rangaistusalueen ulkopuolella palloon kantapäällään, josta se leijui koko puolustuksen yli aivan yläriman alapuolelle ja Hämeenlinna säilyi vielä mukana taistelussa liigapaikasta.

Hämeenlinnalainen jalkapalloväki kiittää Jani Sipilää näistä vuosista ja toivottaa miehelle kaikkea hyvää tulevaisuudessa.

Mainokset

3 Responses to Legendan uralle päätös

 1. nimetön sanoo:

  OI SIIDO ON NIIN IHANA

 2. Leku sanoo:

  Haikein mielin ajattelen parhaan ystäväni pitkää futisuraa… pieninä poikina aloitettiin ja paljon koettiin yhdessä. Suuri haaveeni oli/on vielä yksi ottelu samassa paidassa… Valitettava päätös HIENON MIEHEN uralle, toivottavasti saamme jatkossa nauttia futiskentillä Siidon mukanaolosta tavalla tai toisella, sillä annettavaa miehellä pitkän uransa jälkeen olisi esim. valmennuspuolella. Nyt on kuitenkin ”Season of Change”… Kaikkea hyvää Jani!!!! -Leku-

 3. Keegan sanoo:

  Tuo kauden 2005 loukkaantuminen ja sitä seuranneet puolitoista vuotta ovat syöpynyt ikuisesti mieleen. Loukkaantuminen erityisesti sen takia, että tilannetta jouduin seuraamaan aika läheltä ja jopa uran loppuminen näytti melko todennäköiseltä skenaariolta.

  Mutta niin vain Siido taisteli tiensä takaisin ja syksyllä 2006 sitä sitten kallisteltiin miehen kanssa tuoppia Oulun Onnelassa ja juhlittiin AC Oulun nousua. Saattoi olla vähän silmäkulmissa kosteutta havaittavissa tuona hetkenä.

  Hieno mies ja hieno pelaaja. Kiitos! Nostan tänään Oulun yössä maljan Siidon upealle uralle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: