FC Hämeenlinna

FC Hämeenlinna pelasi viime kaudella hieman alle odotusten. Joukkue oli paperilla vahvistunut edelliskaudesta ja alkukaudella Valkoiset pelasivatkin parasta peliään voittaen mm. PoPan suvereenin esityksen jälkeen vieraissa 0-2. Kuitenkaan tasaisuutta otteissa ei ollut nimeksikään ja lopulta joukkue oli hyvin pitkälti Pekka Sihvolan varassa, joka iskikin 25 ottelussa 20 maalia. Ei siis ollut ihme, että Pexi lähtikin Lahteen yrittämään läpimurtoa liigaan.

Täksi kaudeksi joukkue on heikentynyt ja varmaankin myös halventunut huomattavasti. Sihvolan lisäksi joukkueesta lähti kokenut topparipari Kunnas-Sipilä sekä futsalin maajoukkuemiehet Lasse Lind ja Panu Autio. Miikka Tuovilan lähtö Seinäjoelle ei suurta maansurua aiheuttanut, mutta Jaakko Juutin lähtö saattaa vaikuttaa joukkueen hyökkäykseen melko paljon, vaikka viime kausi ei ollutkaan yhtä hyvä kuin edellinen.

Tulijapuolella Jussi Heikkisen paluu on erinomainen asia ja jos mies pysyy terveenä, niin puolustuslinja on sarjan kärkipäätä. Ilpo Verno ei ainakaan ole toistaiseksi vakuuttanut ja keskikentälle hankitut Arber Istrefi ja Eetu Kokkinen ovat kokemattomia vielä tällä sarjatasolla. Suurimmat odotukset Heikkisen ohella ovat Harri Suhosen, Mikko Kalervon ja Tatu Mäkelän harteilla. Janne Arolinnalta odotetaan suurta harppausta ja maalivahti Antti Ekholm saattaa olla tämän kauden todellinen yllättäjä.

MAALIVAHDIT

Antti Ekholm
Pitkään alasarjoissa pelannut hämeenlinnalaiskasvatti saa vihdoin näyttöpaikan ja todennäköisesti tulee näyttämään kaikille, että kuuluu tälle sarjatasolle. Isokokoinen molari, joka pelaa erittäin aggressiivisesti ja siksi saattaa väliin tulla pieniä ylilyöntejä. Kuitenkin veikkaan miehen olevan sarjan parhaimmistoa pelipaikallaan.

Ville Kalervo
Jos pituutta olisi 10-15 senttiä enemmän, niin pelaisi varmasti jossain muualla kuin Ykkösessä. Kaikki muut ominaisuudet ovat kunnossa ja osoittanut pärjäävänsä myös Ykkösen tasolla. Armeija ehkä haittaa pikkuisen pelejä ja saakin tällä kaudella vielä tyytyä kakkosmolarin rooliin. Varmasti myös Villellekin riittää minuutteja tällä kaudella.

PUOLUSTAJAT

Tatu Mäkelä
Viime kaudella laitapakkina pelannut Tatu oli yksi positiivisista yllättäjistä ja talvikauden perusteella on ottamassa seuraavan askeleen matkalla liigaan. Nyt Tatu saa pelata omalla paikallaan topparina ja siinä roolissa varmasti tulee yltämään vähintään Kunnaksen tasolle. Esiintyi edukseen myös FC Lahden liigacup-otteluissa ja varmasti tärkeässä roolissa Hämeenlinnan puolustuksessa. Polvivamma haittaa pikkuisen alkukaudesta, mutta eiköhän liiga saata kutsua jo kauden jälkeen.

Jukka Ranne
FC Jazzista tullut toppari, joka ilmeisesti toimiston lisäksi pitää myös puolustuksen järjestyksessä Mäkelän kanssa. Hieman haparointia talven otteluissa, mutta varmasti paljon iloa tulevaisuudessa Hämeenlinnalle. Kehitystä varmasti luvassa, sillä takaa on tulossa kovia haastajia, mikäli Puronaho nyt saa yhenkin ehjän talven alleen. Odotetaan nousua perusvarmaksi Ykkösen toppariksi.

Jussi Heikkinen
Hämeenlinnalaisen jalkapallokoulun suurin helmi ehti murtautua jo viime kaudella FC Lahden avaukseen ja oli tekemässä läpimurtoa liigatasolla, mutta polvivamma toi ikävän takapakin uralle. Potentiaalia vaikka kuinka pitkälle, paikkojen kestäminen onkin sitten toinen juttu. Tarvitsee ehdottomasti ehjän kauden alleen, sillä talvikaudella uusiutunut vamma haittasi talvikautta. Kunnossa ollessaan sarjan parhaimmistoa.

Ilpo Verno
Keskikentällä aiemmin pelannut Verno tuli Hämeenlinnaan ja sai siirron laitapakiksi. Ei ole talven aikana esittänyt mitään ihmeitä, mutta varmasti ihan riittävän hyvä pelaaja puolustukseen. Tarvittaessa pystyy tuuraamaan myös keskikentällä, mutta todennäköisimmin pelaa puolustuksessa.

Juuso Huhtapelto
Pelannut sekä keskikentällä että puolustuksessa. Tuskin tälläkään kaudella luvassa isoja peliminuutteja. Toistaiseksi Ykkönen ollut ehkä liian kova sarja, ehkä Kakkonen olisi oikea sarjataso. Kuitenkin pystyy tarvittaessa tuuraamaan loppuminuuteilla.

Tommi Puronaho
Tulevaisuuden toppari loukkaantui harjoitusottelussa ja tämä kausi jääneekin kokonaan väliin. Jos vaan saisi yhden ehjän talven alle, niin haastaisi varmasti Ranteen taistelussa avauskokoonpanon paikoista. Sitä odotellessa toivotaan pikaista toipumista.

KESKIKENTTÄPELAAJAT

Mikko Kalervo
Joukkueen sekatyömies, valmentajan ihannepelaaja, joka pystyy pelaamaan paikalla kuin paikalla. Tälläkin kaudella Valkoisten kapean pelaajamateriaalin vuoksi odotettavissa tuurauskeikkoja topparina, laitapakkina ja kärkipelaajana. Omimmillaan keskikentän keskustassa, mutta monipuolisuutensa vuoksi ei ole löytänyt itselleen omaa tonttia avauksesta. Todennäköisesti kuitenkin joka matsissa avauskokoonpanossa, pelipaikka sitten onkin eri asia. Joukkueen tärkeimpiä pelaajia.

Harri Suhonen
Viime kaudella alkoi jo näkyä merkkejä, että Harri on nousemassa avauskokoonpanoon ja tällä kaudella ei varmasti ole epäilystäkään, etteikö Harri olisi joukkueen tärkeimpiä pelaajia. Loistava talvikausi alla ja todennäköisesti ottaa paikkansa keskikentän pohjalla. Pelaa kovaa, on riittävän taitava pallollisena ja osaa peliä edistävät syötöt.

Arber Istrefi
Kosovon poika on todellinen terrieri. Repii ja raastaa, mutta on myös erittäin taitava. Pieni koko ei haittaa, koska uskaltaa pelata vaikka vastustaja rappaisikin kovaa. Varmasti paljon iloa tulevalla kaudella ja myöskin vastuuta on luvassa.

Janne Arolinna
Tuli kesken viime kauden Atlantiksesta eikä silloin vielä säväyttänyt kummemmin. Nyt on harjoitellut koko talven Hämeenlinnassa ja luvassa on suurempi rooli. Erittäin tärkeä pelaaja, varsinkin jos hyökkääjät eivät saa maalihanoja auki heti kauden alussa. Hieman juutimaisia elkeitä, läpimurtokausi.

Eetu Kokkinen
Hyvinkäältä tullut lupaus, joka kävi myös Viikingeissä näytillä, mutta päätyi Hämeenlinnaan. Vielä ehkä hieman hentoinen miesten peleihin, vaikka ajoittain onkin väläytellyt. Tuskin kuitenkaan yhtä lepsulla asenteella liikkeellä kuin se liuhuletti. Eiköhän Kokkisestakin ole iloa tulevalla kaudella, sillä ei kuitenkaan ole mitään järkyttävää harppausta edessä, kun on kuitenkin Kakkosessa pelannut avauskokoonpanon pelaajana. Aivan viimeisissä otteluissa ollut joukkueen ehdotonta eliittiä.

Matias Heinonen
Keskikentän pohjalla aiemmin pelannut Heinonen iski Ykkösen debyytissään maalin viime kaudella. Talvikaudella pelannut pääosin laitapakkina, jossa posiitivisia esityksiä. TPV:tä vastaan tullut jalkavamma pitää jonkin aikaa sivussa, vaikeuksia ehkä siltikin saada peliaikaa. Tulevaisuus laitapuolustajana?

HYÖKKÄÄJÄT

Olli Lehtimäki
Legenda. Nallarin viime kauden pilasi jalkavamma, mutta kaikki asiantuntijat tietävät, että tulee iskemään kaksinumeroiset maalimäärät. Entisen poikamaajoukkuetähden ruuti on ollut viime vuosina hieman märkää, mutta tällä kaudella tärähtää ja Kapteeni Lehtimäki taistelee sarjan maalikuninkuudesta. Jumalainen pelaaja.

Jukka-Pekka Tuomenoja
Iskenyt Kakkosessa hyvään tahtiin maaleja, mutta ainakaan talvikaudella ei ole säväyttänyt. Toivottavasti saa onnistumisia, sillä Sihvolan lähdön jälkeen maaleja odotetaan kaikilta kärkipelaajilta.

Jere Suomalainen
Superjunnun kehitys polkenut hieman paikallaan, osin myös vammojen vuoksi. Amerikan valloitus jäi viikon mittaiseksi, nyt voisi olla kuitenkin aika tehdä se läpilyönti tällä tasolla. Potentiaalia kuitenkin pitäisi olla sinne lähes kymmenen maalin mieheksi. Kunhan nyt ainakin maalitili aukeaisi, niin hyvä juttu. Viimeiset harjoitusottelut on pelannut yllättäen laitapuolustajana, eikä todellakaan huonosti.

Shpetim Kamberi
Lupaava nuori pelaaja. Ehkä myöskin hieman hentoinen miesten peleihin, mutta saanee kuitenkin jonkun verran minuutteja ja toivottavasti pääsee muutaman kerran heiluttamaan maaliverkkojakin. Ihan lupaavan oloinen kaveri kuitenkin.

VALMENNUS

Teuvo Palkki ja Jussi Lempinen jatkavat erinomaista työtään joukkueen peräsimessä. Tällä kaudella haaste on kuitenkin aiempaa suurempi, sillä joukkueesta puuttuu kokemusta ja taitoakin on lähtenyt huomattavasti. Valmennuskaksikon taidoista menestys ei kuitenkaan ole tälläkään kaudella kiinni.

Ihannekokoonpano

———–Kalervo—Lehtimäki———–

Kokkinen—Istrefi—Suhonen—Arolinna

—-Verno—Mäkelä—Ranne—Heikkinen—-

—————-Ekholm—————-

PELAAJASIIRROT

Tulleet
Jukka-Pekka Tuomenoja (HyPS, II-div.)
Jukka Ranne (FC Jazz-j, II-div.)
Jussi Heikkinen (FC Lahti, VL)
Eetu Kokkinen (HyPS, II-div.)
Shpetim Kamberi (FC Honka A-jun.)
Arber Istrefi (Atlantis FC,), oli lainalla myös EBK:ssa (III/IV-div.)
Ilpo Verno (GrIFK, II-div.)
Aleksi Topinoja (HJS B-jun.)

Lähteneet
Tuomas Kilkka (Härmä, III-div.)
Miikka Tuovila (SJK, II-div.)
Saku Pesonen (Haka, VL), oli jo seurassa lainalla kaudella 2009
Pekka Sihvola (FC Lahti, VL)
Jaakko Juuti (Haka, VL)
Panu Autio (SoVo, II-div.)
Lasse Lind (SoVo, II-div.)
Otto Ojala (SoVo, II-div.)
Jani Sipilä (lopettaa)
Kristian Kunnas

Tarkkaile heitä
Tatu Mäkelä, Eetu Kokkinen ja Antti Ekholm

Faktat seurasta
Perustettu: 1991
Kotistadion: Kaurialan Olympiastadion
Yleisöennätys: 3 283 (7.5.2004 vs. RoPS)
Kotisivut: http://www.fchameenlinna.fi

Linnafutiksen arvio
Viime kaudet Ykkösen paremmassa puoliskossa pelannut joukkue on heikentynyt talven aikana sen verran, että saattaa tällä kaudella vajota jopa putoamiskamppailuun. Jos farmiyhteistyö FC Lahden kanssa toimii viime kauden tapaan ja loukkaantumisilta vältytään, niin sarjapaikka onnistutaan varmastikin säilyttämään. Erityisesti toiveissa olisi Jonne Kemppisen saaminen 10-15 otteluun, jolloin maalinteko-ongelmatkin helpottunevat suuresti. Puolustus on ihan hyvää luokkaa, joten vähämaalisia otteluita varmaankin tiedossa tällä kaudella.

Hämeenlinna tappelee alemmassa keskikastissa tai putoamistaistossa sijoilla 9-11.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: